BEST4U - smart bikers pay less

Omnium voor je motor afsluiten als extra bescherming

Heb je een nieuwe motor aangeschaft? Dan is een omnium motor verzekering bovenop je BA de beste keuze.

Voor een nieuwe motor moet je flink wat geld neertellen. Natuurlijk wil je deze investering dan ook zo goed mogelijk beschermen. Ontdek hier de meest complete motorverzekering voor je nieuwe motor. Is een omnium motor verzekering verplicht? Andere aanbevolen verzekeringen voor je motor.

De complete omnium voor je motor

Onze partners bieden je als aanvulling op je BA verzekering een optionele omnium aan voor je motor. Deze ‘omnium motor’ omvat de waarborgen brand en diefstal.

Bij brandschade aan je motor geldt er een vrijstelling (franchise) van 10% van de verzekerde waarde, met een minimum van 25 euro en maximum 500 euro.

De uitbetaling bij diefstal van je motor heeft net zoals bij brandschade, een franchise van 10% van de verzekerde waarde, met een minimum van 25 euro en een maximum van 500 euro. Ook schade als gevolg van een poging tot diefstal wordt vergoed.

Voor een volledige bescherming kan je ook nog een rechtsbijstandsverzekering en een verzekering lichamelijke ongevallen afsluiten. Word je graag gedepanneerd bij een defect of ene ongeval? Dan kan je er ook een bijstandsverzekering bijnemen, dan ben je helemaal gerust.

WANNEER RADEN WE EEN OMNIUM VOOR JE MOTOR AAN

In tegenstelling tot de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA) is een omnium verzekering voor je motor niet verplicht. Echter, als je een nieuwe motor hebt aangeschaft, raden we toch aan om een omnium verzekering af te sluiten. Zo wordt een (poging tot) diefstal of brand van je motor geen financiële domper op je motorplezier.

De verzekerde waarde wordt voor de omnium berekend op basis van de cataloguswaarde, inclusief opties en toebehoren, van je motor.

Aanvullingen op je BA en omnium

Een optionele verzekering die tussenkomt bij een verkeersongeval met je motor waarbij je lichamelijke letsels hebt opgelopen of in het ergste geval komt te overlijden. Je hebt de keuze tussen verschillende verzekerde bedragen voor de volgende waarborgen:

  • Overlijden
  • Blijvende Invaliditeit
  • Behandelingskosten

Als motorrijder ben je altijd heel erg kwetsbaar in het verkeer, deze lichamelijke ongevallenverzekering is daarvoor dé bescherming bij uitstek.

Onze bijstandsverzekering helpt je bij een ongeval, pech of diefstal van jouw motor. je kan dan op pechverhelping rekenen in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. In het buitenland vergoeden we ook het opzoeken en versturen van onderdelen voor de herstelling en de repatriëring van het voertuig. Er wordt dan ook gezorgd voor een vervangend voertuig.
Ga je regelmatig met de motor toeren in Europa? Dan is deze assistance verzekering een onmisbare waarborg in je motorverzekering.

De waarborg rechtsbijstand  dekt de kosten van erelonen van de advocaat, de expert en de gerechtsdeurwaarder van gerechtelijke en buitengerechtelijke procedures in het kader van burgerlijk verhaal en strafrechtelijke verdediging tot max. 25.000 euro.
Ook in bepaalde contractuele geschillen of als een aansprakelijke derde onvermogend is, komen wij tussen in de kosten.

omnium motor

OP ZOEK NAAR EEN OMNIUM VERZEKERING VOOR JE MOTOR?

Vraag hier je contactmoment aan en wij contacteren jou op een tijdstip dat het jou past.

smart bikers pay less

Meer over BEST4U:

motorkeuring verplicht vanaf 1 januari 2023

Motorkeuring verplicht sinds 1 januari 2023

In 2021 besliste de Vlaamse regering al dat er een technische motorkeuring zou komen volgens Europese richtlijnen. Sinds 1 januari 2023 is het zover.
In tegenstelling tot de autokeuring, gaat het bij de motorkeuring niet om een periodieke keuring.

LEES MEER »

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF...

NU INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF...

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw geboortedatum?
Naam*
disclaimer*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

... BLIJF ZO OP DE HOOGTE VAN ONZE ACTIES EN ONTVANG INTERESSANTE TIPS

... ZO BLIJFT U OP DE HOOGTE
VAN ONZE ACTIES.